Egészségügyi amulett

Amulett az egészségért és a szerencséért

Ősidők óta az emberek keresték az egészség receptjét, mert ez segített megtalálni a boldogságot és a jólétet. Természetesen a testmozgás és a táplálkozás, a hagyományos orvoslás segíti a szervezet és a szervezet állapotának erősítését. Azonban még ma is a legtöbb ember azt hiszi, hogy megtalálhatja az egészség és a hosszú élettartam amulettet.

Az egészségügyi amulett jellemzői

Minden kultúrának vannak bizonyos hagyományai és misztikus képei. Az ókorban nagy jelentőséget tulajdonítottak az egészségvédelemnek, mert ez segítette az emberi faj fennmaradását, meghosszabbítását. Az egészség talizmánja állandóan a tulajdonosával volt egészen az utolsó földi pillanatig. Korábban az univerzális amuletteket nem használták nagy mennyiségben, kifejezetten nőknek, férfiaknak vagy gyermekeknek szánták. Az energiaáramlás mindenki számára más, így egy talizmán, amely segít egy felnőttnek, csak árthat a babának.

Az ezoterikusok azt állítják, hogy az egészségügyi amulett segít:

  • felgyorsítja a test helyreállítását;
  • védelmet nyújt a betegségek ellen;
  • az immunitás helyreállítása;
  • töltse fel a testet az élet energiájával;
  • megszabadulni a negatívtól.
Az Odolen-fű szimbólum védelmet nyújt a betegségek és a negativitás ellen

Kövek az egészségért az állatöv jegyei szerint

A természetes kövekből készült talizmánokat a horoszkóp szerint kell kiválasztani. Célszerű az állatöv jegyéhez illő követ választani. Az amulett segít abban, hogy tulajdonosa erős és kitartó legyen, segít a gyógyulásban és növeli az immunitást.

Fontos! A kövek számos betegségből képesek gyógyulást hozni tulajdonosaiknak, a lényeg az, hogy folyamatosan viseljék és életenergiával teljenek.

A kövek hasznos tulajdonságai betegségek kezelésében:

  1. A gránátalma és a hegyikristály enyhíti a gyulladást a szervezetben;
  2. A holdkövek segítenek csökkenteni a lázat;
  3. A smaragd és a korall enyhíti a lázat;
  4. A rubin és az opál védelmet nyújt a betegségek ellen járványok idején;
  5. A lapis lazuli és a turmalin jótékony hatással van a csontokra és a motoros aktivitásra;
  6. A borostyán jót tesz a látásnak, a hallásnak és a fogaknak;
  7. A topáz enyhíti a meddőséget;
  8. Az olivin és a vérkő visszaállítja a férfi potenciát;
  9. A krizolit helyreállítja az endokrin rendszert;
  10. Az achátot a légzőszervek kezelésére használják;
  11. A jáspis enyhíti a máj- és vesebetegségeket;
  12. A jade megszünteti a bőrproblémákat;
  13. A hematit pozitív hatással van a lépre.

Szláv amulettek a nők egészségéért

A szlávok tiszteletben tartották a család utódainak egészségét, ezért kötelező volt a szláv amulettek egy nő számára. Ehhez házi készítésű babákat, fémből és fából készült ékszereket használtak. Szokás volt a ruhákra is olyan mintákat hímezni, amelyeknek szent jelentése volt. A szláv amulettet kizárólag nőknek szánták, a többieknek tilos volt viselni. Számos fajta talizmán létezik az emberiség gyönyörű felének.

Amulett, amely szerencsét és szerencsét hoz

A Lada csillaga

Az ősök biztosak voltak abban, hogy a Lada csillaga a család és a nők védőnője. A szimbólum összetett mintázatú és geometriai vonalak összefonódásával rendelkezik, így a téma varázsa sokrétű. A kép alapja egy nyolcágú figura, amely a test és a lélek egységét szimbolizálja, amely hozzájárul az egészség és a hosszú élettartam megszerzéséhez.

Makosh

A szerencse és egészség mágikus amulettje Makosh istennőt ábrázolta, aki csak házas nőket pártfogolt. A szimbólumon egy figura látható fej helyett csillaggal, az Istennő kezében egy növény. A varázslatos talizmán boldogságot, szerencsét és szerencsét nyújtott, megvédte a betegségektől, megkönnyítette a szülést.

Fontos! A Makosh nem alkalmas fiatal lányok számára, akik még nem alapítottak saját családot.

Lunitsa

A talizmán segít egészséges gyermekek születésében, védelmet nyújt a terhes nőknek a negatív hatásoktól. Az amulett csak ezüstből és bronzból készült, és díszként hordták. Úgy néz ki, mint egy fejjel lefelé fordított hold.

Alatyr

A legrégebbi szimbólum Alatyr, a család megszemélyesítője. Az egészséget és a jólétet szimbolizálta, háztartási cikkeken ábrázolták. A szimbólum nagyon erős és szent jelentése van, segít tulajdonosának, hogy folyamatosan egészséges, szép és tele erővel maradjon.

A férfiak egészségéért

A fiúk általában csak harcos korukban kapták meg az egészségügyi amulettet, ellentétben a lányokkal, akik szinte születésüktől kezdve hordtak talizmánt. A férfi energia nagyon különbözik a nőitől, ezért létezett ez a szabály. Vannak bizonyos misztikus szimbólumok, amelyeket kizárólag férfiaknak szántak.

Perun fejsze

A tétel a férfiasságot és a bátorságot, a test és a lélek harmóniáját szimbolizálta. Az amulett kiküszöbölte a negatív energiát, és erővel töltötte fel tulajdonosát. A tárgynak csak fémből kell készülnie, különféle szent jeleket helyeznek rá. A Perun fejsze a család minden tagját védi, nem csak a tulajdonosát.

Veles pecsét

A szlávok folklórjában gyakran szerepel a medve, mert szent állatnak tartják. Képe Veleshez kapcsolódik, amely a hatalmat és az erőt szimbolizálja. A jel úgy néz ki, mint egy fordított "A" betű és egy medve lábnyoma. Egy ilyen amulett megbízhatóan véd a negativitástól és a gonosztól, hosszú élettartamot biztosít. A talizmánt nemzedékről nemzedékre kell továbbadni a családdal való szoros kapcsolat fenntartása érdekében.

Doukhobor

A szimbólum a gondolatok tisztaságát mutatja, és harmónia állapotába hozza az embert, ennek eredményeként kiváló egészséget és védelmet nyújt tulajdonosának a negatív energiákkal szemben. Általában egy ilyen szimbólumot ábrázoltak azokon a szöveteken, amelyek beteg embereket takartak, hogy gyorsan felépüljenek.

Talizmánok és egészségügyi amulettek

Vannak más amulettek is, amelyek segítenek az embereknek az életben.

tömjén

A füstölő kis edény formájában készül, amelyet a nyakban kell viselni díszként. Kancsó vagy edény alakúak, és van egy lyuk a zsinór számára. Olyan tárgyakat kell tárolniuk, amelyek a tulajdonosuknak gyógyírt adnak a betegségekre. Ehhez általában különféle gyógynövényeket használnak.

Fontos! A tartály feltöltése előtt meg kell köszönni az amulett pozitív hatásait.

madártoll

Ősidők óta az emberek nagy tiszteletben tartották a madár tollait, mert azt hitték, hogy nagy ereje van. Például a múltban a tollágyakat vadon élő madarak tollaival töltötték meg a család egészségének megőrzése érdekében.

Fontos! Csak egy vadon élő madár veszíthet el véletlenül egy tollat, különben az ember nem kap segítséget.

zöld szál

Azt hitték, hogy a zöld szál segíti az embert a betegségekből való felépülésben és az élet minden területén jólétet szerezni. Megszemélyesíti az anyatermészetet, folyamatosan tisztítja és nemesíti gazdája lelkét, segít harmóniába hozni a belső állapotot. Amikor egy baba megszületett, szokás volt, hogy azonnal zöld szálat kötöttek a kezére.

Mágikus amulett az egészségért és a szerencséért

A mágikus amulettek erővel töltik fel az embert, segítenek felépülni és elfelejteni a betegségeket. A háztartási cikkeken gyakran rúnákat vagy szent szimbólumokat ábrázolnak.

  1. A bevetett mező a legrégebbi szimbólum, amely egészséget, jólétet és jólétet hoz. A talizmán segít megszabadulni a meddőségtől és gyermeket szülni.
  2. Az oláhfű megbízható védelmet nyújt a betegségek és a negatív hatások ellen, szimbolizálja a Nap sugarait. A szimbólumot különféle háztartási cikkekre vagy fém talizmánokra kell alkalmazni.
  3. A vajúdó nő kizárólag női talizmán. Segít fenntartani a békét és a jólétet a családban, az utódok nemzését.
  4. A trójai a legerősebb szimbólumnak számít. Ma is gyakran fordulnak hozzá az alternatív gyógyászat képviselői.